2/05/2011

Hvem skal kunne stille diagnoser?

Det psykiske helsevernet i Norge er gjennom de siste årene blitt svært desentralisert. Mye av behandlingen foregår på distriktspsykiatriske sentra. Flere steder er det skrikende mangel på psykologer og psykiatere. Skal desentraliseringspolitikken fungere, må også andre faggrupper kunne stille diagnoser, sier psykiater Trond Aarre til BT 2. februar.

Han ønsker at også sosionomer, vernepleiere, sykepleiere og pedagoger får stille psykiatriske diagnoser. På denne måten kan flere få behandling og køene bli kortere.

Presidenten i Norsk Psykologforening har lite sans for Aarres forslag.

- De siste 12 årene har vi fått til en tilnærmet likestilling mellom spesialisthelsetjenesten for fysisk og psykisk helse. En psykologspesialist har seks års grunnutdanning og fem års spesialisering for å stille diagnose. Det har ikke de andre yrkesgruppene, sier Tor Levin Hofgaard.

Lederen for Norsk psykiatrisk forening, Jan Olav Johannessen, mener derimot at det er helt nødvendig å slippe andre yrkesgrupper til. 
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter