12/20/2011

Selvhjelpsarbeid og selvhjelpsgrupper

Forskning på selvhjelp og selvhjelpsgrupper. Helsepolitikk, empowerment og positiv helse.
Av Marianne Hedlund og Bodil J. Landstad, Høgskolen i Nord-Trøndelag

Selvhjelpsarbeid og deltakelse i selvhjelpsgrupper bidrar til endring, empowerment og positiv helse når deltakerne opplever samspill og dynamikk i gruppen. Det gir dem mulighet for å endre egne tankemønster og få nye handlingsalternativ. Men, ikke alle selvhjelpsgrupper klarer å oppnå en slik dynamikk og mening for deltakerne, og da fungerer selvhjelpsgrupper som en negativ referanseramme. Det er lite diskusjon om normalitet og avvik blant deltakere i selvhjelpsgruppene. Normaliteten blir ikke utfordret, men tatt for gitt og endring av avviket overlatt til den enkelte å handtere. Dermed er ikke søkelyset rettet mot å endre majoritetsbefolkningens og samfunnets grunnverdier og syn.
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter