1/06/2012

Slankeoperasjon er en nødløsning

Etter en slankeoperasjon må mennesker som har brukt mat som erstatning for kjærlighet, som ikke kjenner fysisk sult og spiser boller etter frokost fordi det var en plakat på Deli de Luca som tilbød 3 for 1, slutte med dette umiddelbart. De må begynne å leve regulerte fysiske liv, en slags evig slankekur. Vi kjenner igjen metoden fra slankeperioder med påfølgende sprekk og vektøkning. Hvordan skal de klare denne omleggingen – for resten av livet – bare fordi de er operert?

På kurs og i selvhjelpsgrupper forteller kvinner om traumer, overgrep, ensomhet og familier med stort fokus på ytre fasade. Maten er blitt en måte å mestre tilværelsen på. Spiseforstyrrelsen blir livbøyen de tar på seg når det er vanskelig å finne ut av hvordan det er mulig å ta fysisk og psykisk plass i eget liv.


Les innlegget Slankeoperasjon er en nødløsning hos Aftenposten.
Del:

1 kommentar:

  1. Dette er en meget god artikkel, men skremmende at uttrykket slankeoperasjon benyttes. Vektreduserende kirurgi handler om å vinne helsen tilbake. At kroppen blir mindre og individet mer glad for sitt ytre får være en positiv bivirkning, men må aldri være hovedmålet for et slikt inngrep. Sammen med riktig behandling og god oppfølging er kirurgi et godt verktøy for mennesker som lider av overspising. Det er på tide at også de historiene med godt resultat kommer frem i lyset.

    SvarSlett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter