5/02/2012

Kritiserer "tilgang på tvers"

Helse- og omsorgsdepartementet har hatt utkast til forskrift om virksomhetsovergripende behandlingsrettede helseregistre i formaliserte arbeidsfellesskap på høring.
http://www.regjeringen.no/nn/dep/hod/Dokument/hoyringar/Hoyringsdokument/2011/horing---utkast-til-forskrift-om-virksom/horingsnotat.html?id=667360

Departementet sier i sitt forslag at krav om uttrykkelig samtykke fra pasienten ikke gjelder for tilgang til helseopplysninger i arbeidsfellesskapets helseregister når dette er nødvendig for å ivareta formålet. Datatilsynet er blant dem som mener dette er en mangel ved forslaget.
http://www.idg.no/computerworld/helse/article244091.ece
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter