8/23/2012

Ansattes erfaringer forsvinner i retningslinjer

- Personlige erfaringer og kunnskap helsepersonell får i den kliniske hverdagen kommer sjelden med i retningslinjer. Dermed risikerer vi å miste viktig kunnskap.

Det skriver Mona Jerndahl Fineide i sin doktorgradsavhandling. Hun har studert hvordan standardiserte rutiner, behandlingslinjer, opprettes og anvendes innen psykiatrisk behandling.

Avhandlingen konkluderer med at styringen av de profesjonelle nå er blitt ganske sofistikert. De profesjonelle som sitter i førersetet som ”regelmakere” standardiserer sitt eget og sine kollegers arbeid. På denne måten sikres legitimiteten for innføring av behandlingslinjer som kunnskapsregulerende verktøy i psykisk helsearbeid.

Ansattes erfaringer forsvinner i retningslinjer - Sykepleien.no
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter