12/17/2012

ADHD: Barnets stemme blir ikke hørt

Psykolog Aina Olsvold disputerte i høst på barns og foreldres opplevelse av å få ADHD-diagnose og -medikamenter.

Hun skriver: «Enten det var foreldrene eller barna som fortalte om bivirkninger, var det sjokkerende og overveldende for meg å høre om de plagene de fleste av barna hadde eller hadde hatt.» Altså, til tross for myndighetenes stadige proklameringer om å ta barnets stemme på alvor, til tross for barneår, barnekonvensjoner, barneombud og barneminister har vi fremdeles vansker med å ta barnas egen stemme inn over oss.
Kilde: Morgenbladet

75 prosent av barna opplever å ha alvorlige bivirkninger av medikamentene.

I et forskningsintervju i siste utgave av Tidsskrift for Norsk Psykologforening sier Olsvold at hennes funn tyder på at foreldre til syvende og siste ikke tar inn over seg ubehaget barna blir påført. De setter sin lit til at medisinering tross alt er til det beste.


Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Bloggarkiv

Etiketter