10/19/2013

Vellykket temakveld på Villa Walle

Villa Walle er en flott, gammel sveitservilla beliggende i Sandvika.
Torsdag denne uken arrangerte NFPH temakveld i samarbeid med det brukerstyrte huset Villa Walle i Sandvika. Vi hadde invitert filosof Sidsel Høye Haugan til å komme og snakke om "det gode møte", og vi var spente på hvor mange som ville komme. Det skulle vise seg å bli en særdeles vellykket kveld, hvor finstua i Villa Walle var fylt opp av et lydhørt og engasjert publikum.

Sidsel er ikke en filosof som serverer ferdige sannheter; hun tar med seg publikum i en dialog hvor det åpnes for sidesprang og nye retninger, men hvor samtalen på bemerkelsesverdig vis likevel vender tilbake til en slags rød tråd. Temaer som ble berørt var frihet versus grenser og hvorvidt psykisk helsevern virker innskrenkende eller også kan gi struktur som kan være frigjørende. Fordommer og toleranse ble også diskutert, og temaene hadde alle møtet mellom mennesker som omdreiningspunkt. Den ærverdige finstua, hvor det var høyt under taket, lenestoler og tente lys, var som skapt for filosofisalong.

Som pauseunderholdning stilte Villa Walles eget band, Villa Wakle band. Med trøkk og groove var de et forfriskende innslag.

Som del av arrangementet fikk vi i styret også fortalt litt om NFPH og Tidsskrift for psykisk helsearbeid, og jammen fikk vi vervet noen medlemmer også!

Både vi og Villa Walle var svært fornøyd med arrangementet. Samarbeidet var både praktisk og meningsfullt, og kanskje arrangerer vi noe lignende igjen når anledningen byr seg.
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE