5/13/2012

Engasjert? Si din mening gjennom NFPH!

Vi i NFPHs nye styre ønsker at foreningen skal komme mer på banen i den offentlige samtale om helsevesenet, om forebygging og, i det hele tatt - alt som har å gjøre med psykisk helsearbeid. Og dette vil vi gjerne ha med oss medlemmene våre på! Enten dere har brukererfaring, arbeidserfaring fra spesialisthelsetjenesten eller kommunen - eller helt annen, relevant erfaring - så vil vi gjerne gjøre bruk av den. Vi ønsker derfor å starte opp to grupper, hvor medlemmer som ønsker å engasjere seg i aktuelle saker, kan utveksle meninger, diskutere og samarbeide om skriveprosessen.

Skrivegruppa
Det siste året har vi så smått begynt å starte opp en kronikkgruppe, som fikk et innlegg på trykk i Dagsavisen sist sommer. Innlegget handlet om tvangslovgivningen innen psykisk helsevern. Denne og andre debatter er det naturlig at NFPH går inn i, og gjennom det vi nå har valgt å kalle skrivegruppa, ønsker vi at flere medlemmer skal få mulighet til å komme fram med sin stemme. Gruppa kan samarbeide om å skrive aviskronikker, artikler, essays og tekster til vårt eget tidsskrift, Tidsskrift for psykisk helsearbeid.

Høringsgruppa
NFPH er registrert som høringsinstans, og blir jevnlig invitert til å lever høringssvar til rapporter, som for eksempel Paulsrud-utvalgets rapport nå siste år, og ulike behandlingsveiledere, for blant annet psykose og bipolar lidelse. Her har vi en fantastisk mulighet til å få formidlet våre synspunkter. Gjennom å delta i høringsgruppa, kan man få en kanal til å uttale seg om sine erfaringer og meninger, og altså være med og påvirke arbeidet med retningslinjer og lovgivning for behandling.

Med disse gruppene ønsker vi å koble sammen dere som sitter der ute og har lyst til å formidle meningene deres. Vi ser for oss at gruppene kan være fleksible, kommunisere pr. mail og/eller møtes og ha skriveverksted, at man ikke skal trenge å forplikte seg til noe, men få mulighet til å hive seg med når det dukker opp en sak som engasjerer en.

Lyder dette interessant? Skriv en kommentar her, eller send oss en mail på nfphforening(krøllalfa)yahoo(dått)no. Det er ingen bindende påmelding, men vi hører veldig gjerne fra dere!
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE