Kontakt


Kontakt for bloggen:

Sigrun Tømmerås: Kontaktskjema - bloggadministrator
Foreningens styre: nfph(krøllalfa)outlook(dått)com

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg har bare et spørsmål som jeg ønsker å få hjelp til å svare. Det jeg lurer på er når en pasient er under tvang og tvangsmedisineres. Hvis denne pasienten da rømmer/stikker av. Man har varslet politi og psyk ambulase har tatt en tur for å prøve å finne pasienten. Hva mer kan man gjøre og hvilke lover/litteratur finnes det til denne problemstillingen? Jeg skal skrive et refleksjonsnotat hvor jeg trenger mer litteratur å bygge dette på.

  Mvh
  sykepleierstudent

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren er dessverre blitt oversett og blitt stående ubesvart - og nå er nok refleksjonsnotatet levert for lengst! Det kan uansett nevnes at bruk av tvang i psykisk helsevern hjemles i psykisk helsevernloven. Tvangsparagrafene her er omdiskutert, og særlig når det gjelder såkalt tvang uten døgnopphold; altså at en person kan tvangsmedisineres over tid uten å være innlagt, har det vært mye debatt. I Paulsrud-rapporten, som ble levert i 2011, diskuteres en del spørsmål omkring dette.

   Slett

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Innspill til pakkeforløp for psykoselidelser

NFPH ved nestleder Sigrid Ramdal har tidligere hatt kritiske innlegg blant annet på Dagens medisin om de kommende pakkeforløp i behandl...

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE

Etiketter