10/13/2010

Ytringsfrihetsseminar 18.11.

YTRINGSFRIHETSPRISEN INNEN

PSYKISK HELSEVERN

inviterer til seminaret

Si det som det er ….

Eller bør vi helst la vær?

Sted: Universitetet i Agder, Kristiansand
Rom: Bygg 46, rom 118 (aula)
Tid: 12.15 - 16.30
Prisutdeling og seminar 18. november i Kristiansand Stiftelsen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern arrangerer i år seminar i samarbeid med ungdommer fra Kick-off gruppa på Agder og videreutdanningen i psykososialt arbeid med barn og unge ved Universitetet i Agder.
Programmet er av og med ungdommer som ut fra egne erfaringer vil være med å påvirke psykisk helse arbeid for barn og unge. Vi inviterer derfor fagpersoner innen skoler, barnevern, helse- og sosialtjenester og psykisk helsevern til å høre om deres erfaringer og anbefalinger for utvikling av tjenestene. Den årlige ytringsfrihetsprisen vil også bli utdelt under seminaret.
Program for dagen:
Det er ungdommer fra Kick-off som holder seminaret. I fremføring av sitt budskap vil de benytte virkemidler som musikkvideo, dokumentar fra Kick-off leirene, digitale fortellinger, kunst- og kultur uttrykk i tillegg til dialog og direkte utfordringer til fagfeltet. Det legges inn pauser med enkel servering.
Kick off er utviklet i samarbeid med Sørlandet sykehus/Avdeling for barn og unges psykiske helse, Familiesentrene i Kristiansand kommune, Røde Kors, Barns Beste og Redd Barnas ungdomsklubb. Kick-off arrangerer en årlig leir for ungdom som selv opplever å ha det vanskelig psykisk eller som har en i familien eller en nær venn som strever psykisk. Her er det rom for avkobling, moro, diskusjoner, deling av opplevelser, kreativitet og alvor. Kick-off har også andre treffpunkter for ungdommene og nytt er etablering av mindre grupper med ungdomskontakter.
Stiftelsen ble etablert i 2001 og prisen ble første gang utdelt i 2002. Informasjon om stiftelsen, prisen og tidligere prisvinnere finner du http://www.genius-loci.no/ytringsfrihetspris.html
Begrunnede forslag på kandidat til Prisen til fremme av ytringsfriheten innen psykisk helsevern 2010 sendes til Inger Beate Larsen, inger.b.larsen@uia.no, innen 1. november. Vi bidrar i år til å heve stemmen til barn og unge, og håper på flere unge kandidater.

Påmelding
Påmelding gjøres til ragnhild.jacobsen@sshf.no. Seminaravgift er kr 900,- for fagpersoner og kr 450,- for studenter. Beløpet settes inn på kto.nr. 6311.6630968 og merkes med YFP 2010 og navn. Ungdommer og foresatte samt medlemmer av brukerorganisasjoner kommer gratis.
Stiftelsens styre utgjøres av
  • Førsteamanuensis PhD Inger Beate Larsen, Universitetet i Agder, styreleder
  • Psykolog og forfatter Arnhild Lauveng, Kongsvinger
  • Cand.polit i psykologi Iris Anette Olsen, Sørlandet Sykehus, Kristiansand
  • Odd Volden, brukeraktivist, skribent og tidligere landsstyremedlem i Mental Helse
  • Førstelektor Anders J.W. Andersen, Universitetet i Agder
  • Konsulent Torbjørn Steinhaug, Skien
  • Professor Bengt Karlsson, Høgskolen i Buskerud 
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE