9/13/2012

NFPH i Aftenposten

NFPH hadde idag et debattinnlegg på trykk i Afteposten. En artikkel som stod i avisa i forrige uke fikk oss til å reagere. Innlegget vårt lød som følger:

"De farlige psykisk syke"
Aftenpostens artikkel 8. september om drapet på en ung Oslo-jente, bidrar til å sementere fordommer om personer med psykiske problemer.

Generalsekretær i Rådet for psykisk helse Tove Gundersen siteres på at "Vi vet at pasienter som har vært syke blir syke igjen». At hun egentlig skal ha sagt « … kan bli syke igjen», står fortsatt i kontrast til Rådets nettsider: «De fleste blir friske eller symptomfrie».

Videre siteres Gundersen på at «Dersom det er aktuelt med tvangsbehandling, så skal pasienten skal [sic] utgjøre fare for seg selv eller andre». Men ifølge SINTEF tvangsinnlegges flertallet uten at de er vurdert som farlige. Heller ikke for tvangsbehandling utenfor institusjon krever loven at pasienten må være farlig. Det er underlig om hverken Gundersen eller avisens helsejournalister har lest psykisk helsevernloven.

På sitt nettsted skriver Rådet: «Ca halve befolkningen vil i løpet av livet oppleve at de har en psykisk lidelse». Dette gjelder altså ikke «de andre»; vi kan alle slite psykisk, og vi kan få det bra igjen. Og de færreste av oss er farlige, selv når vi har det vanskelig.


Sigrid Ramdal
Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid
Sigrun Tømmerås
Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid


Kan du tenke deg å delta i NFPHs skrive- eller høringsgruppe, og samarbeide om tekster eller høringssvar om temaer relatert til psykisk helse? Send oss en mail på nfphforening@yahoo.no. Har du ikke meldt deg inn i foreningen sa du? Det kan du gjøre ved å gå inn på fanen "Bli medlem"!

Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE