5/17/2010

Hva skjer med FN-konvensjon?Det vekker reaksjoner at ratifiseringen av FN-konvensjonen mot diskriminering av mennesker med funksjonshemminger er utsatt på ubestemt tid, melder Klassekampen. I januar lovte likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken at Regjeringen ville legge fram en proposisjon om å ratifisere konvensjonen før påske.
Hege Orefellen, leder for Psykiatri- og rettsvernutvalget i den norske avdelingen av Den internasjonale juristkommisjonen (ICJ), mener det er viktig å ratifisere konvensjonen så raskt som mulig.
ICJ Norge mener særlovgivingen om psykisk helsevern må oppheves.
– Vi er svært forundret over meldingen vi har fått om at Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) mener det ikke trengs endringer i tvangsreglene i helselovgivingen på grunn av konvensjonen, sier Orefellen.
Sigrun Tømmerås
Del:

0 comments:

Legg inn en kommentar

LAGE LENKE: <a href="url-adresse">Lenkens navn</a>

Om du undertegner med navn eller pseudonym uten å være innlogget, kommenter som Navn/nettadresse og skriv inn navnet (nettadresse er ikke nødvendig).

Motta nye innlegg på e-post

Abonner på kommentarer

Bli medlem!
Medlemskap i Norsk Forening for Psykisk Helsearbeid koster kr 590,- pr år.

Honnør/student betaler kr 440, -.

Abonnement på Tidsskrift for psykisk helsearbeid er inkludert i prisen. Du får da fire hefter i året - fulle av aktuelle tekster om psykisk helsearbeid.

Kontakt oss

Navn

E-post *

Melding *

NFPHs Årsmøte 2018

I etterkant av årets skuddårsseminar, inviterer Norsk forening for psykisk helsearbeid til årsmøte. Møtet holdes altså tirsdag 27. februar k...

NFPH-Brosjyre

NFPH-Brosjyre
NFPH-Brosjyre

Facebook

OVERSETT

Drevet av Blogger.

ERFARINGSKOMPETANSE